Επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας: Μια Θετική Ιστορία στην Ευρωζώνη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του για τις μειώσεις των τιμών, ιδίως στα σούπερ μάρκετ, που υποδηλώνουν τη μείωση του πληθωρισμού, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας την προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η οικονομία προοδεύει και προβλέπεται να έχει υψηλότερη ανάπτυξη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ενώ ο πληθωρισμός επιτέλους μειώνεται.

Αναφέροντας το θέμα της μείωσης των τιμών, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, επεσήμανε τον ανησυχητικό χαρακτήρα του κόστους ζωής, ιδίως για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup συγχάρη τον Πρωθυπουργό «για τις εξαιρετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνοντας ότι «η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Δείτε όλο τον διάλογο Κυρ. Μητσοτάκης – Πρωθυπουργού Πασκάλ Ντόναχιου (ανεπίσημη μετάφραση από αγγλικά):

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Είναι καλή στιγμή να συζητήσουμε οικονομικά θέματα. Προοδεύουμε και είμαστε ικανοποιημένοι. Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις, αλλά προχωράμε θετικά. Ευχαριστώ για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Ανυπομονώ να συζητήσω τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες και να δω πώς θα επηρεάσουν τη χώρα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη δημοσιονομική σταθερότητα.

Πασκάλ Ντόναχιου: Συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές επιδόσεις της Ελληνικής Οικονομίας. Η ανάπτυξη σας ξεπερνάει το μέσο όρο της Ευρώπης. Είστε πηγή υπερηφάνειας. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα