Έναρξη συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο – Αντιδράσεις και ενστάσεις

Σήμερα Τετάρτη, ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται η συζήτηση πάνω στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 11 το πρωί.

Το νομοσχέδιο περιέχει τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και επαγγελματικούς κλάδους.

Η ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το άρθρο 15 του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά στον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Η ένσταση θα συζητηθεί σύντομα.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι τα τεκμήρια πρέπει να είναι μαχητά και να βασίζονται σε διδάγματα κοινής πείρας και κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Επίσης, αναγνώστηκε η επιστολή των βουλευτών της “Νέας Αριστεράς” για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Εισηγητής στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα