Εκλογές στην Τουρκία: Συγχαρητήρια Σαρμά στον Ερντογάν για την επανεκλογή του

Μετά την επανεκλογή του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιωάννης Σαρμάς, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, του συνεχάρη μέσω επιστολής, ευχόμενος ειρήνη και ευημερία στον τουρκικό λαό.

Οι δεύτερες προεδρικές εκλογές της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή και, μετά το αποτέλεσμα, ο Ερντογάν παραμένει στη θέση του για άλλα πέντε χρόνια. Ο 69χρονος πολιτικός, που κυβερνά την Τουρκία εδώ και δύο δεκαετίες, κερδίζοντας το 52,16% των ψήφων, δήλωσε σε μια ομιλία του προς τους οπαδούς του, στο τέλος μιας αγωνιώδους ψηφοφορίας που περιλάμβανε και δεύτερο γύρο: “Το έθνος μας μας εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα πέντε χρόνια“.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση του 99,85% των ψηφοδελτίων από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ο αρχηγός του κράτους κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, έναντι του αντιπάλου του, του σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο το 47,84% των ψήφων.

Ο Ερντογάν παρέμεινε σταθερός ως ένα από τα πιο ισχυρά πολιτικά πρόσωπα στην περιοχή, ένας λόγος που αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην απόφαση του εκλογικού σώματος.

Με αυτή την επανεκλογή, οι πολίτες της Τουρκίας επιβεβαιώνουν το επιθυμητό σταθερό, αλλά πολύπλοκο πολιτικό σύστημα, διασφαλίζοντας τη συνέχιση των πολιτικών τους σχεδίων για το μέλλον της χώρας τους.

δειτε ακομα