Εκλογές 2023: Κωνσταντίνος Τασούλας επαναλαμβάνει τη θέση του ως Πρόεδρος της Βουλής

 

Η Βουλή παραμένει ανοικτή για τη δεύτερη και τελευταία ημέρα, έπειτα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σε λίγο, αναμένεται η εκλογή του κοινοβουλευτικού προεδρείου, καθώς και η διαγραφή με το προεδρικό διάταγμα της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών στις 25 Ιουνίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι χθες το απόγευμα, όλοι οι 300 βουλευτές ενημερώθηκαν.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:30. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ, πρότεινε άλλη μια φορά για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής, κ. Αθανάσιο Μπούρα.

Την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα στήριξαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν παρών.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος για δ’ αντιπρόεδρος, πρότεινε τη βουλευτή των Ιωαννίνων, κ. Μερόπη Τζούφη, προτού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπροτείνει την υποψηφιότητα του βουλευτή της Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, για ε’ αντιπρόεδρο.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρους, ο γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή της Λάρισας, κ. Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπρόεδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Χήτα.

 

δειτε ακομα