Εκλογές 2023 Μητσοτάκης: Βόλτα στο Μοσχάτο, μίλησε με πολίτες

Στο Μοσχάτο βρέθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία του Μοσχάτου. Εκεί, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος και ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση για την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του 2023 έδειξαν μια θριαμβευτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία. Τα αποτελέσματα δινουν μια πεντακοσιομελή βουλή με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ εξασφαλίζει νίκη με διαστάσεις θριάμβου για την περίοδο αυτή, με διαφορά πάνω από 20,72 ποσοστιαίες μονάδες.Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε με απλή αναλογική αναλογα στα ποσοστά που συγκέντρωσε κάθε πολιτικό κόμμα. Τα επίσημα στοιχεία τοποθετούν το ποσοστό της ΝΔ στο 40,79%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 20,07%, του ΠΑΣΟΚ στο 11,45%, του ΚΚΕ στο 7,23% και της Ελληνικής Λύσης στο 4,45%. Επιπλέον, οι πολίτες που ψήφισαν για άλλα κόμματα συγκέντρωσαν ποσοστό 16,01%.

Η εκλογική διαδικασία προχώρησε ομαλά, ενσωματώνοντας τους ψήφους στην Επικράτεια στο 100%. Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και αναλαμβάνει τις ευθύνες για την διακυβέρνηση της χώρας.

δειτε ακομα