Εκλογές 2023: Οι όροι διεξαγωγής του δεύτερου debate των πολιτικών αρχηγών

 

Αύριο, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει για να καθορίσει τις λεπτομέρειες του δεύτερου debate των πολιτικών αρχηγών, λίγο πριν από τις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Στη συνάντηση θα είναι ένας εκπρόσωπος από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα που θα αναλάβει να καθορίσει αν οι δημοσιογράφοι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ελεύθερη ερώτηση προς κάθε πολιτικό αρχηγό. Επίσης, θα οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι προτάθηκε ένα debate με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, που αποτελούνται από τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκο Βελόπουλο. Το debate έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 15 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Στο debate θα συζητηθούν διάφορα πολιτικά θέματα.

Η διακομματική επιτροπή θα συναντηθεί και πάλι στις 8 Ιουνίου για να συζητήσει τις προτάσεις των δημοσιογράφων και να οριστικοποιήσει τους όρους διεξαγωγής του δεύτερου debate των πολιτικών αρχηγών.

Η συνάντηση της διακομματικής επιτροπής έλαβε χώρα την Τρίτη 6 Ιουνίου και καθορίστηκε ότι το debate θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικά θέματα και θα δοθεί η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής σε κάθε πολιτικό αρχηγό.

δειτε ακομα