Εκλογές 2023: Διαμάχη μεταξύ Βούλτεψη και Σπίρτζη για το κόστος προγραμμάτων [vid]

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσουν τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να εκτιμηθούν τα κόστη, αλλά και το αίτημα για ντεμπέιτ μεταξύ τους, αποτέλεσαν το επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βούλτεψη, και του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Σπίρτζη.

«Να πάμε όπου θέλει ο κ. Τσίπρας, το γάντι είναι σηκωμένο. Παράλληλα, βάζει όρο για ντιμπέιτ. Τι σχέση έχει το ντιμπέιτ; Αυτή τη τη στιγμή, υπάρχει μια κάλπη που έβγαλε διαφορά 20 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το προεκλογικό διάστημα να μας βρίζει, να επιτίθεται πως τίποτα δεν κάναμε καλά. Ούτε στην πανδημία, ούτε στην οικονομία, ούτε στην ενέργεια… Το εργοστάσιο της Ζαπορίζια να εκραγεί, φταίει ο Μητσοτάκης. Αντί να φτιάξει ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, πήγε στις εκλογές με βρισιές. Πήραν την απάντηση και συνεχίζουν και λένε τα ίδια» είπε η κ. Βούλτεψη.

«Έχουμε κυβερνητική, ρεαλιστική πρόταση για το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι για αεριτζήδες. Σε σχέση με τις ανακολουθίες και τα ψέματα από τον κ. Μητσοτάκη πως θα πάμε σε ντιμπέιτ μετά τις εκλογές…» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και η κ. Βούλτεψη απάντησε: «Δεν είπε αυτό ο Μητσοτάκης, είπε ότι θα το δούμε. Φέρτε ένα πρόγραμμα να το συζητήσουμε».

«Ορίστε το πρόγραμμα…» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, η κ. Βούλτεψη είπε του Σπίρτζη: «Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2015 κ. Σπίρτζη. Μας βρίζετε και δεν προλάβατε να βγάλετε πρόγραμμα…».

δειτε ακομα