Πέθανε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος σε ηλικία 85 ετών

Η οικογένεια ανακοίνωσε ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, στο σπίτι του.

Ο Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1938 και σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 1 (Πάνθεον-Σορβόννη) και εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, κατόπιν διορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και αποδεσμεύθηκε μετά τη Μεταπολίτευση.

Ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και συμμετείχε σε διάφορες φοιτητικές ομάδες και στη δεκαετία του 1960 ήταν μέλος της ομάδας που αναγράφηκε το σύνθημα «1 1 4» σε τοίχους δημοσίων κτιρίων. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης» και της αριστερής οργάνωσης «Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών». 

Υπηρέτησε ως μέλος των καθοδηγητικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ και ήταν υπουργός σε διάφορα υπουργεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Το 1978 υποψήφιος για δήμαρχος στην Ελευσίνα, κατετάγη τρίτος. 

Πλην τούτου, ο Πάγκαλος ήταν ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη η ώρα ή ο τόπος της νεκρώσιμης ακολουθίας.

δειτε ακομα