Ο “Economist” αναφέρεται στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με το “Economist”, οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν με συντριπτική διαφορά τη σταθερότητα και την τεχνοκρατική ικανότητα αντί για δράματα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Στην αποτίμηση της κάλπης, το “Economist” τονίζει επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιούται μία δεύτερη θητεία χάρη στο έργο του και μετά από ένα εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο κ. Μητσοτάκης δικαιούται μία δεύτερη θητεία καθώς η οικονομία της χώρας έχει ανακάμψει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες από τα δεινά που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 και την κρίση στις τιμές ενέργειας.

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι εφάμιλλες με τις αποδόσεις του χρέους χωρών που έχουν επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Επιπλέον, το “Economist” υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια κανονική χώρα και όχι μια εστία ανησυχίας. Εκτός από την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαχειριστεί με συνετό τρόπο τις εντάσεις με την Τουρκία. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι πλέον το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον αμφίβολο, καθώς υπέστησαν μια απροσδόκητα βαριά ήττα στις εκλογές.

 

δειτε ακομα