Δόμνα Μιχαηλίδου: Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας προάγει την υγιή και ανταγωνιστική αγορά

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογράμμισε τη σημασία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως αυτή η μεταρρύθμιση θα προστατεύσει τους εργαζόμενους, θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μέρος μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το υπουργείο, με σκοπό να ενημερώσει τους κοινωνικούς εταίρους για τα οφέλη της κάρτας σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Μέσω της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου, είναι δυνατή η παρακολούθηση του ωραρίου εργασίας και η αποτροπή αθέμιτων πρακτικών στην αγορά. Αυτή η μεταρρύθμιση δεν είναι τιμωρητική, αλλά ένα μέσο προστασίας των εργαζομένων, με στόχο τη διαφάνεια και την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η υπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ανοιχτού διαλόγου με τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου η εφαρμογή της κάρτας να είναι αποτελεσματική.

δειτε ακομα

δειτε ακομα