Δόμνα Μιχαηλίδου: “Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα για την Εργασία των Συνταξιούχων” – Οδηγίες για την Αίτηση

Αύριο Δευτέρα (25/2) ξεκινά η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ότι όλοι θα λαμβάνουν την σύνταξή τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι “με αυτόν τον τρόπο, οι συνταξιούχοι μπορούν να εξοικονομήσουν από 140 έως 300 ευρώ το μήνα. Αρκεί να υποβάλουν μια ηλεκτρονική αίτηση ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους.”

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν 100.000 συνταξιούχοι που εργάζονται, αλλά μόνο οι 36.000 το δηλώνουν. “Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, καθώς έχουν πληρώσει τη σύνταξή τους”, πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Επιπλέον, η Δόμνα Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει 19 δράσεις για την οικογένεια” και πως “ο πολίτης δεν θα πληρώνει πλέον για να πάει στα ΚΕΠΑ“.

Επίσης, η υπουργός τόνισε ότι “θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ιατρών στα ΚΕΠΑ από 500 που είναι τώρα σε 1200 και οι αμοιβές τους θα αυξηθούν κατά 50%“.

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Το Στοίχημα είναι να Έχουμε Καλούς Μισθούς”

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι αυτή είναι “η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν ακόμα καταθέσει τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα ξεκινά από 8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς“.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία βρίσκεται στο 8,9%», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους ναυτικούς, η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι “μέσω της εφαρμογής mynat στο κινητό τους θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα ασφαλιστικά τους στοιχεία“.

δειτε ακομα

δειτε ακομα