Δημοσκόπηση PRORATA: Προβάδισμα 19 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία – Ποιοι κερδίζουν στην Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Αθηναίων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την PRORATA για το Attica TV, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 19 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πρόθεση ψήφου. Η διαφορά αυτή αναφέρεται στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, όπου το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε 34,5 μονάδες και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,5. Το τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 11%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό περίπου 9,5%.

Η δημοσκόπηση της PRORATA για το Attica TV, αναδεικνύει τον Νίκο Χαρδαλιά ως τον μεγάλο φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έχει προβάδισμα 27,5 μονάδων έναντι του δεύτερου, Γιάννη Σγουρού (40 έναντι 13,5), ενώ ο τρίτος Γιώργος Ιωακειμίδης προσεγγίζει το 12%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην Περιφέρεια Αττικής οι αναποφάσιστοι επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23% και τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21%, από ένα δείγμα του 20% από τους 800 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα.

Στον δήμο Αθηναίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με διαφορά 23,5 μονάδων έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη (38 έναντι 14,5), ενώ ο τρίτος Χάρης Δούκας έχει 9%. Όσον αφορά τους αναποφάσιστους για τον δήμο Αθηναίων και την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές, από ένα δείγμα του 15% από τους 800 ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν αντίστοιχα 12% και η Νέα Δημοκρατία 11%.

Δημοσκόπηση PRORATA: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί υψηλές προτιμήσεις, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει επιτυχία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη μικρότερη απόκλιση σε θετικές και αρνητικές γνώμες, δηλαδή 37% έναντι 43%, με ένα 20% να μην έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη. Δεύτερος σε αυτήν την κατηγορία είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με θετική γνώμη από το 28% των ερωτηθέντων και αρνητική από το 37%, ενώ το 33% είναι ουδέτερο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει επιτυχία, καθώς το 17% έχει θετική γνώμη και το 46% αρνητική για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

δειτε ακομα