Δημοσκόπηση της Alco: Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,6 βαθμοί, ενώ το 86% των απαντώντων κατηγορεί την κυβέρνηση για τα προβλήματα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η Νέα Δημοκρατία έχει μια διαφορά 3,6 μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου σε ένα πανελλαδικό δείγμα 1.001 ατόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,4% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,8%. Στο ερώτημα ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, το 44% απάντησε ΝΔ, το 38% δεν ξέρει, το 12% ΣΥΡΙΖΑ και το 6% άλλο κόμμα.

Επιπλέον, οι πολίτες απάντησαν ότι κανένας από τους Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα δεν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, ενώ το 34% απάντησε ότι και οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις ήταν κακές. Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, το 95% θεωρεί ότι ο ΟΣΕ φέρει ευθύνη, ενώ το 52% δεν θεωρεί ειλικρινή τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τέλος, το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στους πολίτες είναι η οργή (33%), ακολουθούμενη από την απογοήτευση (32%) και την ανασφάλεια (20%).

δειτε ακομα

δειτε ακομα