Κατά την πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησής του για την υπόλοιπη θητεία, δηλώνοντας πως δεν είναι μάγος που πραγματοποιεί θαύματα, αλλά εργάζεται συστηματικά με σταθερά βήματα. Επέκρινε τις φωνές που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε μεταρρυθμιστική κόπωση, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη σε πέντε συνεχόμενες εθνικές εκλογές, με διαφορά 14 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Αναρωτήθηκε ποιο άλλο χέρι θα μπορούσε να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας αν όχι της κυβέρνησης.
Μια νέα δημοσκόπηση της GPO επιβεβαίωσε αυτή τη διαφορά των 14-15 μονάδων, γεγονός που αντανακλά τις χαμηλές κυβερνητικές προσδοκίες. Ωστόσο, επιβεβαίωσε και έναν άλλο προβληματισμό του πρωθυπουργού, ότι το 41% των εκλογών με υψηλότερες προσδοκίες, δεν ισχύει πια.
Η κυβέρνηση διατηρεί χαμηλά ποσοστά κάτω από το 30%, ενώ οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ φαίνεται πως δεν ενθουσίασαν την πλειοψηφία του κόσμου. Μόνο το 39,2% τις αξιολόγησε θετικά, σε αντίθεση με το 57,4% που είχε αρνητική άποψη.
Σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυτό το ποσοστό των πολιτών που βλέπουν θετικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι κοινό που μπορεί να επανακατακτηθεί στις επόμενες εκλογές.
Επιπλέον, είναι πιθανό να υπάρξει νέα τροποποίηση του εκλογικού νόμου, αν και η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή το απορρίπτει, καθώς τέτοιες αλλαγές σπάνια ανακοινώνονται εκ των προτέρων.
Αναφορικά με τα κύρια ζητήματα, η κοινή γνώμη εντοπίζει την καταπολέμηση της ακρίβειας ως την πιο σημαντική προτεραιότητα με ποσοστό 61,7%, ακολουθούμενη από τη βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%. Εντυπωσιακό είναι ότι το 78,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική στο Μεταναστευτικό θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή, αν και ο πρωθυπουργός εξέφρασε ότι το θέμα έχει επιλυθεί από την κυβέρνηση.
Για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τη στηρίζει με ποσοστό 83,6%. Αυτό το μέτρο θεωρείται σημαντική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, αν και υπάρχουν παρούσες αμφιβολίες για την εφαρμογή του.
Τέλος, όσον αφορά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, η GPO παρουσίασε διαφορετικά αποτελέσματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήθηκαν ποιος εκ των 7 υποψήφιων είναι ο καταλληλότερος για αρχηγός του κόμματος, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται με 42,8%, ακολουθούμενος από τον Κασσελάκη με 17,9% και άλλους υποψηφίους με μικρότερα ποσοστά.