Δημιουργήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη – Δείτε το νέο προεδρείο [vid]

Σήμερα εξελέγη το νέο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των σχετικών πτυχών.

Νέας πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα και γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Μπαρτζώκας, καθένας λαμβάνοντας τις 16 ψήφους της πλειοψηφίας της επιτροπής.

Οι 31 βουλευτές της Επιτροπής αποφάσισαν να μην λάβουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους, μετά από πρόταση του προέδρου της Δ. Μαρκόπουλου. Οι βουλευτές μέλη θα αποστείλουν στο προεδρείο κατάλογο μαρτύρων και εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση, προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση στην επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, ωστόσο, τόνισαν ότι “η διαφάνεια, η αμεροληψία και η μετριοπάθεια θα αποτελέσουν την πυξίδα μας αναφορικά με όλες τις διαδικασίες”.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε ως πρώτους μάρτυρες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τέως υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ επισήμανε ότι έπρεπε να συγκροτηθεί διακομματικό προεδρείο και επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν παραγνωρίζει την πιθανότητα εμποδίων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα