Διαμαρτυρίες Αντισυνταγματικότητας από Τέσσερα Κόμματα για την Επιστολική Ψήφο [vid]

Με διαμαρτυρίες αντισυνταγματικότητας, στην ολομέλεια, καλωσορίστηκε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα από τέσσερα κόμματα: το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη. Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, έθεσε το θέμα απόσυρσης του νομοσχεδίου.

Η Ελληνική Λύση, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Χήτα, εξέφρασε την ενστασία της κατά του νομοσχεδίου, το οποίο καταργεί την ψήφο με παρουσία των εκλογέων του εξωτερικού και παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών και της μυστικότητας.

Ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισήμανε την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, επικαλούμενος αρχές που απορρέουν από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο ειδικός αγορητής της Νίκης, Γ. Αποστολάκης, δήλωσε ότι η «Νίκη» έχει μιλήσει για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, καταθέτοντας ένσταση για την παραβίαση του άρθρου 51 του Συντάγματος. Επίσης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα απαιτήσει αυξημένη πλειοψηφία 2/3.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο και κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί αυτών, προκειμένου να σεβαστεί τον κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό διάλογο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα