Ο Οικονόμου λέει στους Διαλόγους Τεμπών: “Αυτά που ακούσαμε αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα του παρελθόντος”.

ούδαστρο και της αδιαφορίας» δεν έχουν θέση στην κοινωνία και στον δημόσιο τομέα. Αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και στην αγορά νέων τρένων, ενώ θα αναλάβει και την επισκευή των υπαρχόντων σιδηροδρομικών οχημάτων. Τέλος, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στις Τέμπες και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να δικαιωθούν οι νεκροί και να αποζημιωθούν οι τραυματίες.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει αναρρωτική άδεια για να απομακρυνθεί από την τραγωδία και τις νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν στο βαθύ Κράτος. Τόνισε ότι οι νοοτροπίες αυτές πρέπει να συγκρουστούν και να αλλάξουν. Ο κόσμος θα μας κρίνει για τις προσπάθειες που κάναμε προς την κατεύθυνση της ποιότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τις εστίες αυτές σε επίπεδο νοοτροπίας και παθογενειών, αλλά αυτό δεν μπορεί να διαγράψει τις προσπάθειες που έγιναν σε δυσμενέστατες συνθήκες για να κάνει η Ελλάδα βήματα μπροστά και να αλλάξει κατεύθυνση σε μια σειρά από τομείς. Επίσης, παραδέχθηκε ότι δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε μια σειρά από παθογένειες και νοοτροπίες οι οποίες δεν δημιουργήθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια.Στη δήλωσή του ο Οικονόμου αναφέρει ότι η κριτική που δέχεται ο ΟΣΕ δεν είναι μοναδική και ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλους μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η Ολυμπιακή Αεροπορία. Επίσης, επισημαίνει ότι υπήρξαν κινήσεις σύγκρουσης με το βαθύ Κράτος και ρωτάει ποιες ήταν αυτές, ποιοι τις έκαναν και ποιοι ήταν απέναντι. Σχετικά με το θέμα των εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης βρίσκεται εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα