“Δεν ευνοήσαμε κανέναν, ακολουθήσαμε το νόμο” απαντά ο ΟΑΕΔ Πάρου σχετικά με το ζήτημα της Ραγκούση.

Ως «φούσκα» χαρακτηρίζει ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πάρου, Βαγγέλης Σκαραμαγκάς, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» που αφορά στα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, τα οποία εργάστηκαν στην ατομική του επιχείρηση τους καλοκαιρινούς μήνες, στο πλαίσιο της ενοικίασης του σπιτιού του στην Πάρο.

«Καταλαβαίνω εκλογές έρχονται, καθένας θέλει να κάνει το κομμάτι του, όμως υπάρχουν κάποια όρια και καλό θα είναι να μην τα ξεπερνάμε» τόνισε μιλώντας στο avgi.gr ο κ. Σκαραμαγκάς, ο οποίος εξήγησε ότι το μπέρδεμα έγινε από τον όρο πλασματική αναγγελία. «Τι είναι ο όρος; Όταν αιτείται κάποιος στο Ταμείο Ανεργίας για πρώτη φορά, υπάρχει μια αναγκαία και μια ικανή προϋπόθεση. Η αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά τα 2 προηγούμενα 12μηνα να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 80 ημέρες εργασίας. Η ικανή να έχει 100-125 ανάλογα τις διατάξεις» ανέφερε.

«Εν προκειμένω, εδώ έγιναν 2 αιτήσεις γύρω στις 10-12 Οκτωβρίου – όπως χιλιάδες αιτήσεις στην Πάρο και σε όλα τα νησιά που απολύονται εποχικά – οι οποίες επιδοτήθηκαν όπως όλες οι άλλες. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπήρχε τίποτα περίεργο. Όπως όλες οι άλλες αιτήσεις, έτσι αξιολογήθηκαν και αυτές» σημείωσε.

Ο κ. Σκαραμαγκάς τόνισε ότι η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη για τους νέους επιδοτούμενους, βάσει του σχετικού νόμου, να ορίσει «πλασματικά» την ημέρα απόλυσης μέχρι 60 ημέρες μπροστά προκειμένου να πληρούνται τα 80 ένσημα κατ’ έτος. «Σ’ αυτήν την περίπτωση “πλασματικά”, ενώ ένας άνεργος απολύθηκε στις 12 Ο

δειτε ακομα

δειτε ακομα