«Δεν γιορτάζουμε, μας δυναμώνουμε, προχωράμε σε προοδευτικό δρόμο» λένε στο ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δε γιορτάζει. Αυξάνει τη δύναμή του και αυτό είναι σημαντικό. Δείχνει πως προχωράει προς τα εμπρός, χωρίς να υποχωρεί», αναφέρουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την επίσημη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών. Σημείωσαν ότι στον εκλογικό χάρτη το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε προβλήματα στην κυβέρνηση, με δύο πράσινες περιφέρειες, το Λασίθι και το Ηράκλειο της Κρήτης, να βρίσκονται στην κορυφή.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το δεύτερο κόμμα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία σε 21 εκλογικές περιφέρειες και έχει υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές περιφέρειες σε σχέση με τις εκλογές του 2023 και του 2019.

Σχετικά με την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, υπάρχουν εκρήξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταβάλει προσπάθειες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί για προτάσεις με πολιτικό και προοδευτικό περιεχόμενο. «Χρειάζεται αξιοπιστία και όχι ανταλλαγές που είναι αποκρουστικές για τους πολίτες. Κρίνεται από εκεί», τονίζουν.

Καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι η τελική καταμέτρηση των ψήφων και όχι τα exit poll. Όπως αναφέρουν, αυτό λέει πολλά για την εκλογική πραγματικότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα