Δεύτερο μήνυμα Τσίπρα προς τους “11” – Το παράδειγμα με την ιταλική Αριστερά [vid]

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε ένα δεύτερο μήνυμα στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, εκκινώντας την «Νέα Αριστερά». Σχολιάζοντας την ατζέντα των συναντήσεών του στη Ρώμη, έγραψε: «το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στην Ιταλία είναι ότι ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με την ανταλλαγή φιλίας πυρών. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις».

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νίκολα Φρατογιάνι και την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (Partido Democratico), Έλλη Σλάιν. Και οι δύο ηγέτες των κομμάτων που προέκυψαν από τους μετασχηματισμούς και τις διασπάσεις του ιστορικού PCI του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής, όπως την κλιματική κρίση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση του κράτους δικαίου, την πρόκληση για τους νέους και τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας. Τέλος, ανέφερε τη σημασία της πολιτικής σκέψης για τη δημιουργία μιας νέας ηγεμονίας προοδευτικών ιδεών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα