Συζήτηση Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων 2023: Λευκός καπνός εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής

Συζήτηση 2023 πολιτικών αρχηγών: Στο ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί το μοναδικό debate όλων των πολιτικών αρχηγών

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Εκλογών, υπό την προεδρία της Υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, αποφασίστηκε το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Βρέθηκε λύση με την πραγματοποίηση μιας τηλεοπτικής μάχης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών στο ΕΡΤ. Στο debate θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από όλους τους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

“Το debate θα γίνει στις 10 Μαΐου στις 21:00” είπε ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Κουβαράς, δημοσιογράφος κοινής αποδοχής και μέλος της ΕΣΗΕΑ, θα συντονίσει το debate. Θα μεταδοθεί από έξι κανάλια και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε δύο τηλεοπτικά debates.

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα ασχοληθούν με 5+1 θεματικές ενότητες: οικονομία-ανάπτυξη, εξωτερική πολιτική-άμυνα, εκλογές, κράτος-θεσμοί-διαφάνεια, υγεία-παιδεία-περιβάλλον. Δεν θα υπάρξουν ερωταπαντήσεις, και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων θα διαρκούν 30 δευτερόλεπτα με απαντήσεις διάρκειας 1,5 λεπτού. Ο συντονιστής του debate δεν θα έχει δικαίωμα να υποβάλει ερώτηση, και οι δημοσιογράφοι από όλα τα πανελλαδικά κανάλια θα υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι πολιτικοί θα πρέπει να απαντήσουν σε 45 δευτερόλεπτα σε περίπτωση διευκρινιστικής ερώτησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης δύο τηλεμαχίες, μία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και μία μετακύ του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν μόνο ένα debate. Η ΝΔ επέμενε και στη δημοσίευση των αστάθμητων πρωτογενών στοιχείων των δημοσκοπήσεων. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο. Στην πρώτη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι 22.816 απόδημοι έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα παγκοσμίως. Τέλος, αποφασίστηκε η επίσπευση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα