Χρυσοχοΐδης: Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία – 61 χθες και συνολικά 350 τις τελευταίες εβδομάδες

Τελευταία, είχαμε 550 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια συνέντευξη στο ΕΡΤΝews. Από αυτά, υπήρξαν 350 συλλήψεις. Χθες, σημειώθηκαν 61 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις μισές να συμβαίνουν στην Αττική.

Επιπλέον, υπάρχουν 63 γραφεία για ενδοοικογενειακή βία σε αστυνομικά τμήματα σε κάθε νομό, με κάθε νομό να διαθέτει ένα safe house. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για παιδιά και ηλικιωμένους να έχουν ένα Panic button. Πάνω από 2.000 γυναίκες έχουν αυτήν την εφαρμογή και κάθε εβδομάδα προστίθενται 10-20 Panic button.

Για τα νησιά όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι, η δύναμη της αστυνομίας ενισχύεται, όπως στη Μύκονο που πλέον υπάρχουν 170 αστυνομικοί. Επικεντρώνονται επίσης στους ελέγχους τροχαίας, γιατί πολλοί νοικιάζουν οχήματα σε ανήλικους και δημιουργούν προβλήματα.

Αναφέρθηκε και στην περιορισμένη κατάληψη πανεπιστημίων, καθώς και στη μείωση της οπαδικής βίας στα γήπεδα. Επίσης, υπάρχει μια μικρή μείωση της βίας των ανηλίκων, αλλά υπάρχει ακόμη ανησυχία για ζητήματα bullying στα σχολεία.

Συνολικά, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε τη σημασία της αντιμετώπισης της βίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον δημόσιο χώρο, και τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα