Χρυσοχοΐδης: Απαλλαγή όλων των πλημμυροπαθών από την συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων στην Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι οι πλημμυροπαθείς δεν θα πρέπει να πληρώνουν για φάρμακα και εξετάσεις. Εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα με την έλλειψη φαρμάκων, αλλά η παραγωγή γενόσημων φαρμάκων στη χώρα ανέρχεται στο 30-35%. Επίσης, ανέφερε ότι οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα για παιδιά και ηλικιωμένους εξακολουθούν.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών και δήλωσε ότι θα ληφθούν μέτρα αν υπάρχει εταιρεία που κάνει παράλληλες εξαγωγές όταν υπάρχουν ελλείψεις. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σε τέσσερις εβδομάδες θα υπάρξει μία εφαρμογή (application), μέσω της οποίας οι γιατροί και οι πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη.

Επίσης, αναφέρθηκε στον ΕΚΑΒ και τόνισε ότι υπάρχει ένα νέο σχέδιο για τη βελτίωσή του. Έχουν προμηθευτεί νέα ασθενοφόρα και προσληφθήκαν 120 άτομα ως προσωπικό. Επίσης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται περίπου 800 επιπλέον προσλήψεις για το μέλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των νοσοκομείων και εξήγησε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες εκσυγχρονισμού, κυρίως στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Επίσης, πρόβλεψε ότι το Νοέμβριο θα υπάρξει ένα νέο σχέδιο διαχείρισης των εφημεριών.

δειτε ακομα