Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο»

Η Ελλάδα κατάφερε να προχωρήσει με επιτυχία στον δρόμο της ανάκαμψης παρά το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση με τίτλο: «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη», η οποία διοργανώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Θεσσαλονίκη, για το θετικό αποτέλεσμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην οικονομία και την κοινωνία.

«Η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει πορεία. Επέστρεψε με δύναμη στην ευρωπαϊκή σκηνή. Αυξάνεται πλέον με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρώπη, από ανεπάρκεια σε απόδοση την προηγούμενη τετραετία. Τα δημόσια οικονομικά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώνονται. Η Ελλάδα καλύπτει σημαντικό μέρος του επενδυτικού κενού, με τη βοήθεια και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Διευρύνεται σε νέες αγορές και γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής. Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε οικοδομώντας τις πολιτικές μας στους βασικούς πυλώνες της ισχυρής βούλησης, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «σήμερα καθίσταται σημαντικός ο ρόλος των βιώσιμων υποδομών και των σύγχρονων μεταφορών. Πράγματι, τόσο θεωρητικά όσο και στην πράξη, ο ρόλος των υποδομών και των μεταφορών είναι σημαντικός για τη μεγέθυνση και την βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πατρίδας. Γι’ αυτούς τους λόγους, σχεδιάζουμε, δρομολογούμε και υλοποιούμε συγκεκριμένες δράσεις πολιτικών πρωτοβουλιών».

δειτε ακομα

δειτε ακομα