Χριστοδουλίδης: Ικανοποιημένος από τις συνομιλίες με Σολτς

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, χθες στο Βερολίνο. Τονίζοντας ότι έχουν συμφωνήσει σε κάποιες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του σήμερα στη Λευκωσία, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι “είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συζητήσεις που είχε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας”. Επιπλέον, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι “οι δηλώσεις του κ. Σόλτς ήταν ξεκάθαρες σε σχέση με την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει στην προσπάθεια για σπάσιμο του αδιεξόδου”.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι θα συνεργαστούν με τον Γερμανό Καγκελάριο για να δουν πώς μπορούν να πετύχουν τον κοινό στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό από το σημείο διακοπής στο Κραν Μοντανά.

Απάντωντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ύπαρξη επαφών σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια θετική κατάληξη. Τέλος, επισήμανε ότι “την επόμενη των εκλογών στην Τουρκία θα δούμε και πιο συγκεκριμένα πού οδηγείται αυτή η προσπάθεια”.

Ερωτηθείς, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με τον Καγκελάριο της Γερμανίας έχουν συμφωνήσει σε κάποιες ενέργειες που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, καθώς επικεντρώνονται στο να πετύχουν τον κοινό στόχο τους.

δειτε ακομα