Ο Χατζηδάκης αναφέρει για τα Τέμπη: Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε την ανάγκη για κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και παραδοχή των ευθυνών από όλους, χωρίς υποσημειώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη. Τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν όλα και να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων, ανεξαρτήτως της θέσης τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν πρέπει να διστάσουμε να γίνουν απολύσεις.

Ο κόσμος απαιτεί να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις και να μην κάνουμε την τραγωδία χειρότερη με μύθους που θα συσκοτίσουν την κατάσταση. Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 έγιναν τα εγκαίνια στο κομμάτι Θεσσαλονίκη – Λάρισα με ηλεκτροκίνηση και τηλεδιοίκηση. Ωστόσο, το 2012 η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο μέρος της είχε καταστραφεί γιατί γίνονταν βανδαλισμοί και η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν, και μετά από διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει ξανά τον Ιούνιο του 2013.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη σύμβαση 717 για αναβάθμιση που υπογράφηκε επί Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά παρέμεινε στον αέρα. Το 2018 είχε ερωτηθεί για την τηλεδιοίκηση και ο κ. Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι μέχρι το 2019 θα είχε γίνει αναβάθμιση, αλλά δεν έγινε.

δειτε ακομα