Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, «Με τη φόρα που έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, υποσχέθηκαν στο οικονομικό τους πρόγραμμα και κάτι που έχει ήδη γίνει», αναφερόμενος στην άδεια μητρότητας που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τον β’ γύρο των εκλογών και καταψήφισαν με το παρελθόν τους.

Σε βίντεο του στην πλατφόρμα TikTok, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την άποψή του για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άδεια μητρότητας. Παρά την υπόσχεση τους για την ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς αυτό ήδη έχει υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2022, οι προγραμματικές τους θέσεις στο παρελθόν ήταν απόλυτα αντίθετες.

Στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μητέρες υπάρχουν οι εξής διατάξεις:

  • Απόδοση επιδόματος μητέρας (πρώην επίδομα παιδιού) σε 900.000 γυναίκες από τη γέννηση του παιδιού μέχρι τα 24 του χρόνια και από τη συνταξιοδοτική τους ηλικία και μετά.
  • Αύξηση του επιδόματος μητέρας για το 2ο παιδί και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης.
  • Ισότιμη μεταχείριση της άδειας μητρότητας των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Επέκταση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες για αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
  • Θέσπιση άδειας μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
@kostis_hatzidakis Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε! #neadimokratia #ekloges2023 #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

δειτε ακομα