Χατζηδάκης: Είμαι συγκινημένος για την σημαντική ψηφοφορία σχετικά με τα ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε τη χαρά του για την «ιστορική ψηφοφορία» στη Βουλή σχετικά με την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε την σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την εκσυγχρονισμό της υψηλότερης εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας ότι ανταποκρίνεται στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη νομολογία του Δικαστηρίου της ΕΕ που επιτρέπει τέτοιες ιδρύσεις.

Επίσης, απέδωσε την ανάρτησή του στους μέλη του ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, αναφέροντας ειδικά στα μέλη των γενεών του ’80 και του ’90, που θα νιώθουν επίσης συγκινημένοι για την εξέλιξη αυτή.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εγκρίθηκε αρχικά με 159 ψήφους υπέρ (158 από τη ΝΔ και τον ανεξάρτητο Χ. Κατσιβαρδά), και 129 κατά. Τα παρόντα ήταν 11 βουλευτές στο σύνολο των 299.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης στη θέση του ως ΟΝΝΕΔίτη σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επισημαίνοντας ότι δεν θα άλλαζε ούτε μία λέξη από το μανιφέστο του παλιότερα, υποστήριξε ότι η συνύπαρξη ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων ευνοεί την ελευθερία επιλογής και την ποιότητα της εκπαίδευσης, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη της κοινωνικής ανισότητας μέσω ενός συστήματος υποτροφιών για αδύναμους οικονομικά και ταλαντούχους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα