Χάρης Δούκας: Πρόταση για εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου

Ένα ενδιαφέρον βήμα στην εσωτερική ζωή του ΠΑΣΟΚ κάνει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος υπέβαλε την πρότασή του για την εκλογή μιας νέας ηγεσίας στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την επόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που εκφράζει ανοιχτά τις φιλοδοξίες του, ζητά πρώτα απ’ όλα η Κεντρική Επιτροπή να λειτουργήσει με διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς, και προτείνει ένα “οδικό χάρτη” για τις επόμενες ενέργειες. Συγκεκριμένα, προτείνει την εορταστική επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη να γιορταστεί ενότητας, ένα Πανελλαδικό Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου, και τη διεξαγωγή εκλογών για την ηγεσία στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

ΠΑΣΟΚ: Στην πρόθεση για την Κεντρική Επιτροπή – Ανακοινούνται υποψηφιότητες Δούκας-Γερουλάνος

Παρακάτω παρατίθεται λεπτομερώς η πρόταση του Χάρη Δούκα:

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή 30/06/2024 έχουμε την σημαντική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος μας είναι να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την ανανέωση που χρειαζόμαστε, ώστε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να γίνει η ηγετική δύναμη που θα οδηγήσει σε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό απαιτεί μια δημιουργική συζήτηση χωρίς εντάσεις και διχόνοιες.

Είναι προφανές ότι οι εργασίες της ΚΠΕ πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς. Η εποικοδομητική συζήτηση που ελπίζω ότι θα διεξαχθεί, πρέπει να οδηγήσει στην καθοριστική πορεία για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

  • Να γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
  • Να διεξαχθεί Πανελλαδικό Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τις κύριες πολιτικές κατευθύνσεις του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
  • Έπειτα, να οδηγηθούμε ομαδικά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη μέσω των μελών και των φίλων μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
  • Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Πιστεύω ότι ο “οδικός χάρτης” εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα για πολιτική συζήτηση για την αναγκαία ανανέωση και επαναδομή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Δεύτερον: Τον καθορισμό των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας, σε μια χρονική στιγμή που αποφεύγει την επικίνδυνη εστίαση στο εσωτερικό.

Ελπίζω να ανταποκριθούμε όλοι θετικά στην πρόκληση και στην ευθύνη μας έναντι των πολιτών και της χώρας μας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα