Αυγενάκης: Η αλιεία γίνεται κρίσιμος παράγοντας της οικονομίας μας

Με σκοπό την συμπλήρωση της εθνικής στρατηγικής για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, η οποία θα καθιερώσει αυτούς τους κλάδους ως κύριους πυλώνες του νέου οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου κοινού συνεδρίου για την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και τον αλιευτικό τουρισμό με τίτλο “Γαλάζιοι Ορίζοντες”.

Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να απεγκλωβίσει τον αλιέα από την αδιάφορη θέση που του έχει επιβληθεί και να τον ενσωματώσει στην παραγωγή, προκειμένου να γίνει ένας βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Ο Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην ΕΕ και για περίπου 15.000 Έλληνες αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι απαιτείται η συμμετοχή των ενδιαφερομένων για την αναδειξη των υδάτινων πόρων ως κύριου πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αυγενάκης επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως η ενεργειακή κρίση που αυξάνει το κόστος παραγωγής, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που δεν γνωρίζουν σύνορα, καθώς και τα εισβολικά είδη ψαριών όπως ο λαγοκέφαλος και το λεοντόψαρο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα