“Ασπίδα” Γεωργιάδη προς τον Λοβέρδο: Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν σοκαριστική.

ικό. Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Λοβέρδος έκανε μια πολύ καλή τοποθέτηση, στηρίζοντας ένα συνάδελφό του, τον κ. Ανδρουλάκη. Είναι απαράδεκτο να κάνουν τέτοιες διαρροές για μια τόσο αναφανδόν υποστηρικτική συνέντευξη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται τον Ανδρέα Λοβέρδο και σηκώνει «ασπίδα» προστασίας για τις δηλώσεις του. Το ΠΑΣΟΚ είχε διαρρεύσει ότι ο Λοβέρδος έχει «κοινές αγωνίες με τους Γιάννη Οικονόμου και Άκη Σκέρτσο». Ο Γεωργιάδης είπε ότι η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν χάος και πως είναι απαράδεκτο να λέει ότι δεν δέχεται για πρωθυπουργό είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ο Γεωργιάδης θεωρεί ότι ο Λοβέρδος έκανε μια πολύ καλή τοποθέτηση, στηρίζοντας ένα συνάδελφό του, τον κ. Ανδρουλάκη.ικό. Όσοι έχουμε δημόσιο λόγο ξέρουμε ότι η ιδέα να παίρνει κάποιος τη φράση που λέμε με το υποδεκάμετρο δεν οδηγεί πουθενά. Αν ένας πολιτικός θέλει να πει κάτι το λέει. Ο κ. Λοβέρδος σε αυτή τη συνέντευξη είπε δεκαπέντε φορές πόσο στηρίζει τον κ. Ανδρουλάκη. Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί υπήρξε αυτή η διαρροή, αλλά δικό τους είναι το κόμμα ότι θέλουν ας κάνουν».

Αναφορικά με τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, δήλωσε: «Η συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη η προχθεσινή ήταν τραγική. Είπε ότι αρνείται ο νικητής του πρώτου κόμματος να γίνει πρωθυπουργός. Δηλαδή πάμε σε εκλογές ψηφίζουμε 6,5 εκ. Έλληνες και τα 6,5 εκ. καταλήγουμε ότι θέλουμε πρώτο τον Τσίπρα, και αφού έχουμε απλή αναλογική πρέπει να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας και το τρίτο κόμμα, που είναι απαραίτητο για τη συνεργασία, λέει «δεν δέχομαι τον αρχηγό του πρώτου κόμματος» αυτό σας φαίνεται λογικό; Αν το επιχείρημα είναι ότι πρέπει να γίνουμε Ευρώπη και να πάρουμε το μοντέλο της Ευρώπης μπορείτε να μου δείξετε μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν γίνεται αυτόματα πρωθυπουργός σε κυβερνήσεις συνεργασίας ο πρωθυπουργός του πρώτου κόμματος; Για τη δική μου δημοκρατική συνείδηση ο νικητής του πρώτου κόμματος δικαιούται να είναι και ο πρωθυπουργός.

Ως προς τη θέση της ΝΔ είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν συζητά άλλο πρωθυπουργό. Όσο αφορά εμένα σας λέω ότι ακόμα κι αν υπό διάφορες καραμπόλες μου λέγανε να ψηφίσω άλλον δεν θα τον ψήφιζα. Εγώ ψηφίζω μόνο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Για μένα η συζήτηση αυτή είναι πέραν πάσης συζητήσεως, δεν υφίσταται ως θέμα εάν ο κ. Ανδρουλάκης επιμείνει στο ότι δεν θέλω τον νικητή του πρώτου κόμματος πρωθυπουργό απλά δεν μπορούμε να έχουμε συνεργασία εμείς μαζί του. Άρα αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης είναι συνταγή ακυβερνησίας».

«Δεν είναι ζήτημα προσώπου ή εκτίμησης ή όχι σε ένα πρόσωπο», είπε όταν ρωτήθηκε για το πώς θα πράξει η ΝΔ αν το πρόσωπο που θα προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο κοντά στον κ. Λοβέρδο μετά την «επίθεση» που δέχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Ο λόγος που έκανα το σχόλιο είναι γιατί θέλω να ερμηνεύσω σε τι κατάσταση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Δεν μίλησα ειδικά για το Λοβέρδο ούτε ως φίλος του κ. Λοβέρδου με ενδιαφέρει ότι αν στο ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει να βγάζουν μεταξύ τους τα μαχαίρια για τέτοια συνέντευξη τότε αν πράγματι λεχθεί κάτι σοβαρό τι θα κάνουν; Επαναλαμβάνω ότι η συνέντευξη Λοβέρδου ήταν υποστηρικτική του κ. Ανδρουλάκη.

Η συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη είναι συνταγή χάους και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε ένα μεγάλο κόμμα και μετά έγινε μικρότερο όμως η πολιτική του σημασία παρέμεινε πολύ ισχυρή, ισχυρότερη του εκλογικού του μεγέθους. Αυτό έγινε γιατί το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία 2010-2019 απετέλεσε μια σταθεροποιητική δύναμη του πολιτικού μας συστήματος και με την ηγεσία του κ. Παπανδρέου που προχώρησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και με την ηγεσία του κ. Βενιζέλου που προχώρησε στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και με την ηγεσία της Φ. Γεννηματά η οποία τήρησε άριστα τις ισορροπίες πχ δεν ψήφισε την απλή αναλογική. Άρα το ΠΑΣΟΚ ήταν μια σταθερή δύναμη πολιτικής εξασφάλισης, σταθερότητας και κυβερνησιμότητας. Η συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη αλλάζει πολιτικά θέση το ΠΑΣΟΚ, το καθιστά από δύναμη σταθερότητας δύναμη πολιτικού χάους. Και δεν το λέω μόνο για τον Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι δεν δέχομαι πρωθυπουργό ούτε τον κ. Τσίπρα αν είναι πρώτος το οποίο επίσης θεωρώ εξίσου απαράδεκτο».

Με αφορμή την επίσκεψή του στα super market, είπε: «Γενικά βρήκαμε εξαιρετικά καλές τιμές. Το καλάθι του νοικοκυριού αυτής της εβδομάδας σε σύγκριση με τις τιμές της προηγουμένης εβδομάδος έχει συνολική μείωση -2,1%».

δειτε ακομα