Ασφαλιστικό – Χατζηδάκης: Η ΝΔ έχει πρόγραμμα

Σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για το πρόγραμμα της ΝΔ για το ασφαλιστικό, καθώς και για την έκθεση της S&P που αναφέρεται στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, η έκθεση αναφέρει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί σε πολλά επίπεδα, αλλά το μέλλον εξαρτάται από την πολιτική σταθερότητα.

Σχετικά με τις πολιτικές που αφορούν την απασχόληση και τις συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%. Οι συντάξεις θα αυξηθούν και σχεδιάζουμε μία συνολική αύξηση των μισθών κατά 25% στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, εφόσον η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται και η ανεργία να μειώνεται. Όλα αυτά θα συμβούν με σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση».

Αναφορικά με την πολιτική της ΝΔ για το ασφαλιστικό, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι το κόμμα εξακολουθεί να στηρίζει τους συνταξιούχους και προωθεί εκσυγχρονισμό στον τομέα του ασφαλιστικού συστήματος.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον, καταλήγοντας ότι η ΝΔ εφαρμόζει μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική που στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας.

δειτε ακομα