Ασάνζ: Αφέθηκε ελεύθερος μετά από συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη ότι είναι ένοχος

Ένα deal με την αμερικανική δικαιοσύνη φέρνει τον δημιουργό του WikiLeaks, Julian Assange, πίσω στον κόσμο από την άγρια φυλακή Μπέλμαρς κοντά στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν για 5 ολόκληρα χρόνια. Ο 52χρονος Αυστραλός αποφυλακίστηκε και αποχαιρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία.

Η συμφωνία περιελάμβανε την έκφραση ενοχής για τη μη νόμιμη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ σχετικά με στρατιωτικές και διπλωματικές ενέργειες.

Η «περιπέτεια» του Assange φτάνει τέλος σε δικαστήριο της Σαϊπάν στον Ειρηνικό ωκεανό. Εκεί θα ανακοινωθεί η ποινή του και μετά θα επιστρέψει ελεύθερος στην Αυστραλία.

“Ο Julian είναι ελεύθερος!!” ανακοίνωσε με χαρά η σύζυγός του, Stella Assange, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την απελευθέρωσή του.

Το WikiLeaks δημοσίευσε βίντεο με τον Assange να περπατάει ελεύθερος στο αεροδρόμιο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, το WikiLeaks ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για τη στήριξη και την αφοσίωσή τους στη μάχη για την ελευθερία του Assange.

«Μετά από πάνω από 5 χρόνια σε ένα μικρό κελί, σύντομα θα είναι μαζί με την Stella και τα παιδιά τους, τα οποία γνωρίζουν τον πατέρα τους μόνο από μακριά», τονίζει το WikiLeaks.

δειτε ακομα

δειτε ακομα