Αρπάχτηκαν Τζάκρη-Παφίλης για την Εξεταστική για τα Τέμπη

Η πρόταση του ΚΚΕ χρησιμοποιεί το δικαίωμα της μειοψηφίας για να προτείνει εξεταστικές επιτροπές και θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους για να γίνει αποδεκτή από το σώμα. Αυτή όμως είναι μια πλειοψηφία που αναμένεται να επιτευχθεί, αφού την υποστηρίζει και η ΝΔ που διαθέτει 158 βουλευτές.

Συζήτηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δρομολόγηση της εξεταστικής επιτροπής υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Η γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θοδώρα Τζάκρη, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, κατηγορώντας τον ως δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεκανίκι της ΝΔ είστε εσείς, που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της ΝΔ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και οι δικές σας ευθύνες», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με την Ντόρα Μπακογιάννη να σχολιάζει δηκτικά: «Καλά, μην κάνετε έτσι, δεν σας είπε και 5η φάλαγγα».

Το ΚΚΕ, στη δική του πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, εκφράζει επικριτική άποψη για τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά, όχι μόνο της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαπέτρου, θα προτιμούσε την έρευνα να εστιαστεί στην περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να γίνει διερεύνηση ευθυνών κατά τη δική του περίοδο διακυβέρνησης και υποστηρίζει ότι η ΝΔ βρήκε αφορμή στην πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, τονίζει: «Έχουμε μια σύμβαση η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016 και έκτοτε πήρε πολλές παρατάσεις. Τη διαχειρίστηκαν συγκεκριμένες κυβερνήσεις και συγκεκριμένοι υπουργοί».

δειτε ακομα

δειτε ακομα