Αποφάσεις Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ: Αντίθετοι σε Νέες Εκλογές Προέδρου

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε τελικά να μην πραγματοποιηθούν νέες εσωκομματικές εκλογές μετά από τέσσερις μέρες αναταραχής. Η πλειοψηφία των συνέδρων υποστήριξε την πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά, και Γιώργου Τσίπρα να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι εκλογές, ακυρώνοντας έτσι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη μετά την επέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του Εκτελεστικού Γραφείου με καθημερινή λειτουργία και την εξουσιοδότησή του να εκπονήσει προτάσεις για την ολοκλήρωση της μετασχηματιστικής διαδικασίας του κόμματος.

Σύμφωνα με το κείμενο της πολιτικής απόφασης που εγκρίθηκε, «το κόμμα δεν πρέπει να εμπλακεί σε εσωτερικές διαμάχες. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να ενεργήσουν ενωμένα στις μελλοντικές πολιτικές και εκλογικές μάχες, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, με συνεκτική πολιτική προσέγγιση που υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας».

Με «συντροφικότητα και συλλογικότητα», το Συνέδριο αποφάσισε να αναδιαρθρώσει το Εκτελεστικό Γραφείο για να ενισχύσει την πολιτική δράση, ενώ αυτό εξουσιοδοτείται να καταρτίσει προτάσεις για την ολοκλήρωση της μετασχηματιστικής διαδικασίας του κόμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα