Από την κάλπη στην αποσύνθεση;

Η εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να υποτιμάται ακόμη και από τους υποψήφιους του. Όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης αλλάζει αυτή την άποψη και τοποθετεί την προεκλογική διαδικασία σε πρώτο πλάνο. Οι εκλογές του 2022 έδειξαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν υποστήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα και οι εκλογές του 2023 δεν ήταν ενθαρρυντικές για το κόμμα.

Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος επηρεάζει αρνητικά τη διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η έλευση του Στέφανου Κασσελάκη αλλάζει το παιχνίδι. Οι προεκλογικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν έμφαση στο νέο πρόσωπο και στις αρχές του και έκαναν το όνομά του γνωστό στο κοινό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά έδωσε στο κόμμα δημοσιότητα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή περίπου 147.000 ψηφοφόρων, από τους οποίους 40.000 ήταν νέα μέλη και νεότερα ηλικιακά. Ο μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων που συμμετείχαν δείχνει κάτι σημαντικό. Όχι μόνο για την αριστερά και τον πολιτικό κόσμο, αλλά και για την επιθυμία ορισμένων να διεξαχθεί αμέσως ο αγώνας για τη θέση του ηγέτη, θεωρώντας ότι τους ανήκει και ότι κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει.

δειτε ακομα