Αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να υλοποιήσει τα πρώτα μέτρα στήριξης για να αμβλύνει τις επιπτώσεις της ακρίβειας για τα ελληνικά νοικοκυριά. Οι νέοι δικαιούχοι του Market Pass θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο τέλος του μήνα και αναμένεται η καταβολή των πληρωμών τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένου επίσης του επιδόματος Youth Pass για τους νέους που πληρούν τις απαιτούμενες ηλικιακές προϋποθέσεις.

Αυτοί που έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του επιδόματος δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση. Αναμένεται να υπάρξει μία εφάπαξ πληρωμή για τους δικαιούχους του Market Pass, καθώς και η καταβολή του Youth Pass, πιθανώς χωρίς την ανάγκη να ανοίξει νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι δικαιούχοι του Market Pass για την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2023 θα είναι περίπου 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι κριτήρια για την επιλογή δικαιούχων παραμένουν παρόμοια με την προηγούμενη περίοδο, με το επίδομα να χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό.

Επιπλέον, οι 18άρηδες θα λάβουν το Youth Pass ύψους 150 ευρώ, το οποίο θα δοθεί και σε όσους έχουν κλείσει τα 19. Για να γίνουν δικαιούχοι του επιδόματος, οι αιτούντες πρέπει να συμπληρώσουν το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους και να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet.

super market

Προετοιμάζεται αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, με καταβολή του επιδόματος Market Pass στο τέλος του Σεπτεμβρίου και του Youth Pass στις αρχές του Οκτωβρίου. Μια εφάπαξ πληρωμή και η ανάγκη για νέες αιτήσεις αποτελούν τις κύριες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο λήψης του επιδόματος, είτε μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

δειτε ακομα

δειτε ακομα