Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών

Οι θέσεις της κυβέρνησης και του αγροτικού κόσμου είναι σε εξέλιξη ενόψει της αυριανής τους συνάντησης στις 12 το μεσημέρι, καθώς προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη λύση ανάμεσα στις δυνατότητες και τις απαιτήσεις του αγροτικού κόσμου.

Η στάση του Μαξίμου

Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες επιλογές, καθώς οι αγρότες επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας περισσότερες ενισχύσεις, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ότι είναι πρόθυμο για διάλογο, αλλά οι δυνατότητες δεν είναι ανεξάντλητες.

Σε αρχικό στάδιο, η κυβέρνηση έδειξε κατανόηση προς τους αγρότες και αναγνώρισε τη δικαιολογία των αιτημάτων τους, επιδεικνύοντας πρόθεση να λύσει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ωστόσο, αν η αυριανή συνάντηση δεν καταλήξει σε συμφωνία, η κυβέρνηση ενδέχεται να σκληρύνει τη στάση της και να αντιδράσει ενεργητικά.

Ο αγροτικός κόσμος

Οι αγρότες είναι έτοιμοι για διάλογο, αλλά παράλληλα διατηρούν τις κινητοποιήσεις τους.

Παραδείγματος χάριν, θα κλείσουν τον δρόμο Φλώρινας – Θεσσαλονίκης από τις 16:00 έως τις 17:00 στον κόμβο του Φιλώτα, ενώ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Επιπλέον, ορισμένοι αγρότες θα προβούν σε σύμβολικό κλείσιμο των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία στη Φλώρινα, ενώ άλλοι θα συγκεντρωθούν έξω από κτίρια των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Συνολικά, ο αγροτικός κόσμος παραμένει αποφασισμένος να εκφράσει τις απόψεις του και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

δειτε ακομα

δειτε ακομα