Ανοίγει η πλατφόρμα για δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή στάβλων

Από την Πέμπτη, 7 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου, ξεκινά η δεκτή των αιτήσεων για το Μέτρο 5.2. Αυτό το μέτρο καλύπτει δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και ανακατασκευή σταβλων σε περιοχές της Θεσσαλίας, του Έβρου και της Βόρειας Φθιώτιδας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το μέτρο δημοσιεύτηκε σήμερα και καλύπτει την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και την ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού για κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις πυρκαγιές του 2023.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ, με ποσά στήριξης έως το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, το στόχο του μέτρου είναι να βοηθήσει τους πληγέντες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους από τις καταστροφές του περασμένου έτους, προσφέροντας ανακατασκευή στάβλων σύμφωνα με πρότυπα ποιότητας και ευζωίας, με προσέγγιση για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Επιπλέον, προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για μείωση του κόστους ενέργειας.

Το Μέτρο 5.2 θα εφαρμοστεί σε περιοχές της Θεσσαλίας όπως Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Μαγνησία, στο Δήμο Δομοκού της Φθιώτιδας και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στο Έβρο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα