Ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για την Κοινωνική Αντιπολίτευση

Το Μέγαρο Μαξίμου παρατηρεί με ανησυχία τις αυξανόμενες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προκύψει πρόσφατα για διάφορα επίκαιρα θέματα.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εκδηλώσεις αυτές που αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένοντας άνευ προσδιορισμού πολιτικής κατεύθυνσης. Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται τον αυξανόμενο όγκο αυτής της κοινωνικής αντίδρασης.

Με πολλούς βουλευτές να εκφράζουν ανησυχία για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία καλείται να αντιμετωπίσει πιθανές ανεπάντεχες εξελίξεις τις επόμενες 100 ημέρες, ιδιαίτερα λόγω αντιδράσεων από το δεξιό φάσμα της κυβέρνησης.

Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά έχουν εξελιχθεί σε διαμαρτυρίες για θέματα όπως η ακρίβεια, οι μισθοί και νομοθετικές αποφάσεις. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε ένα ψήφισμα που αντιπροσωπεύει τα θύματα των Τεμπών, δείχνοντας τη σημασία του θέματος στο κοινό και την ανάρτηση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρακολουθήσει προσεκτικά τις εξελίξεις αυτές που αποτελούν βαθύτατο και συλλογικό πρόβλημα στο κοινωνικό πεδίο. Είναι εφικτό να υπάρξουν πιθανές αλλαγές και παρατάσεις στις διαδικασίες εξέτασης της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, προκειμένου να δοθεί ακόμη χρόνο για την επισκόπηση των στοιχείων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα