Ανδρουλάκης – συνέντευξη στην ΕΡΤ: Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας θα γίνουν πρωθυπουργοί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τη συνάντηση που δεν έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον πρωθυπουργό που θα προτείνει στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές. Επέμεινε στη γραμμή «όχι Μητσοτάκης ή Τσίπρας για πρωθυπουργός», αλλά εμφανίστηκε θετικός στην επιλογή πολιτικού προσώπου. Τόνισε ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων. Επίσης, ζήτησε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων υψηλή επάρκεια και αξιοπιστία, ενώ εάν δεν έχει ισχυρό ποσοστό, δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν είχε θεσμική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό και ότι οι δηλώσεις του δείχνουν ότι είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Τέλος, τόνισε ότι ο λαός αποφασίζει και ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα πρέπει να γίνει με βάση τη δύναμη των κομμάτων και την εντολή του λαού.Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι γνώριζε για την απόπειρα μόλυνσης του κινητού του από το Predator αλλά δεν το αποκάλυψε για δύο ημέρες. Επίσης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός τον προσέγγισε σε μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και του ζήτησε να στηρίξει την αλλαγή στην ανεξάρτητη αρχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ωστόσο, ο Ανδρουλάκης απάντησε ότι υπάρχουν θεσμικοί τρόποι για τέτοιες αλλαγές και ότι το κόμμα του είναι κόμμα ευθύνης. Τέλος, αναφερόμενος σε σενάρια αποστασίας βουλευτών, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι στο 2023 και όχι στο 1965 και ότι ο πρωθυπουργός θα αποτύχει παταγωδώς αν μιμηθεί πρακτικές του πατέρα του που οδήγησαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.p>

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Ευθύνονται το ίδιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Όλοι οι ειδικοί λένε ότι αν είχαμε τηλεδιοίκηση θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία. Το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί το 2016. Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδωσαν επτά παρατάσεις στο έργο. Εννέα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης η χώρα δεν έχει τηλεδιοίκηση. Το κράτος δεν κατάφερε να διασφαλίσει το ελάχιστο. Η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη ήταν μισή συγγνώμη. Το θέμα είναι ”γνώριζε ή δεν γνώριζε το κράτος;”» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επιμένει ότι διεκδικεί υψηλό, διψήφιο ποσοστό, βάσει του οποίου θα κάνει προτάσεις για κυβερνητική συνεργασία, στην οποία δεν αποκλείει ούτε τη ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται. «Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Με αίσθημα ευθύνης θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε σταθερότητα. Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας τη σταθερότητα της χώρας, για να εκβιάσεις, ή εγώ ή ο Τσίπρας, είναι κάτι που το θεωρώ καταστροφικό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς εάν προτίθεται, όταν λάβει διερευνητική εντολή, να καλέσει και το δεύτερο κόμμα για συνεργασία, απάντησε: «Θα καλέσω όποιον θεωρεί ότι το πρόγραμμά μας είναι καλό για την πατρίδα».

Ανδρουλάκης για ΜεΡΑ25: Πρόσωπα που έπαιζαν με τη δραχμή δεν θα γίνουν κομμάτι του σχεδίου

Ο κ. Ανδρουλάκης αποκλείει το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη από κυβερνητική συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, επειδή την έχω ξανακούσει αυτή την ερώτηση. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα του προοδευτικού ρεαλισμού, μιλά συγκεκριμένα. Πρόσωπα τα οποία έπαιζαν με τη δραχμή δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός σχεδίου μακροπρόθεσμα για τη χώρα».

Για το μετεκλογικό περιβάλλον, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Οι πρώτες εκλογές θα δείξουν τον δρόμο μιας κυβέρνησης που θα μπει εμπόδιο στην αλαζονεία, τη φαυλότητα και το πελατειακό κράτος. Στόχος μου είναι να έχουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, με το πρόγραμμα που έχω παρουσιάσει. Να είναι μία νέα εποχή. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό ήθος. Οι πολιτικοί να σηκώνουν την ευθύνη. Να έχουμε συνέπεια λόγων και πράξεων. Η κρίση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς τους πολιτικούς είναι τεράστια. Δεν τραβάει άλλο. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει».

Ανδρουλάκης: Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί

«Δεν θα αποφασίσει κανείς στο παρασκήνιο, ούτε πολιτικοί ούτε ολιγάρχες. Ο λαός θα ψηφίσει και, εγώ προσωπικά, με αίσθημα ευθύνης, θα αναλάβω τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να έχουμε και σταθερότητα και προοπτική μόνο από την πρώτη Κυριακή. Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία-κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε, δυστυχώς, θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, για να εκβιάσεις “ή εγώ ή ο Τσίπρας”, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει “ούτε ο ένας ούτε ο άλλος”, αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε “ή εγώ ή αυτός”;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ο ελληνικός λαός δεν θα μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να πάμε σε αυτό το στάδιο. Ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό». «Το ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει πολιτικά, κινούμαστε με αρχές και αξίες. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα φορτώσει μία νέα ”μαρμότα” στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες.

Εσωκομματικό μήνυμα

«Σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη άλλοι ήταν πρώτοι, δεν είχαν όμως την πλειοψηφία. Οι συνεργασίες δεν είναι ποιος θα πάρει μία ψήφο παραπάνω από τον δεύτερο, αλλά είναι ποιος μπορεί να εκφράσει ένα προγραμματικό σχέδιο αλλαγής», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Δώστε μας τη δύναμη για να έχουμε ένα πρόγραμμα μιας πραγματικά γενναίας κοινωνικής αλλαγής στον τόπο μας και αν έχουμε μία μεγαλύτερη δύναμη να μπορούμε να προτείνουμε και πρόσωπα που θα μπορούν εκφράσουν αυτή την προγραμματική αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε και εσωκομματικό μήνυμα, λέγοντας ότι όποιος διαφωνήσει θα έπρεπε να το έχει πράξει και ότι η πολιτική του Κινήματος είναι εγκεκριμένη από τα αρμόδια όργανα.

δειτε ακομα