Ανδρουλάκης: Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφωνεί με τον φορολογικό χάρτη που περιέγραψαν πρόσφατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι αυτό δεν αποτελεί μια πολιτική προκειμένου να «πνίξει» τους φορολογούμενους, αλλά μια σειρά προτάσεων για να υποστηριχθούν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εκφράζει την ανησυχία του για τα δημοσιονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν, τα οποία θα φανούν στο μέλλον. Ωστόσο, καλεί όλους τους πολιτικούς να συμμετέχουν σε μια τηλεοπτική συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας, της φορολογικής πολιτικής και της ανάπτυξης.

Σχετικά με τους μερισματούχους, ο κ. Ανδρουλάκης παρατηρεί ότι «κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πει κάτι σχετικά με φόρο στα κέρδη» και δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του Κόμματος. Προτείνει ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να παραμείνει 5% μέχρι τα πρώτα 50.000, ότι από τα 50.000 έως τα 100.000 θα πρέπει να επιβάλλεται φόρος 10% και ότι πάνω από τα 100.000 θα πρέπει να επιβάλλεται φόρος 15%.

δειτε ακομα