Ανδρουλάκης αντιτίθεται σε νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια: Κρίνει ότι παραβιάζει το Σύνταγμα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κριτικάρει έντονα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”. Εξηγεί επίσης την αντι-πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Στο κείμενό του, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι το νομοσχέδιο παρουσιάζεται ως θεμέλιο των μεταρρυθμίσεων, αλλά καταλήγει ότι ακολουθεί την ίδια πορεία αναξιοπιστίας με τις προηγούμενες διακυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπερασπίζεται τη θέση ότι το νομοσχέδιο έχει σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων και αμφισβητεί την πιθανότητα μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων.

Επισημαίνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων, των δημόσιων σχολών μεταλυκειακής εκπαίδευσης, καθώς και για τη θέσπιση λογικών πλαισίων λειτουργίας των μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένου ενός κοινού συστήματος εισαγωγής και μέτρων εξασφάλισης ποιότητας.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία μη κερδοσκοπικής λειτουργίας των πανεπιστημίων, προκειμένου τα έσοδα να επανεπενδύονται στην παιδεία και την αναβάθμιση των μαθημάτων. Επιμένει ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα πρέπει να συμπληρώνουν τα δημόσια πανεπιστήμια και να συμβάλλουν στην ανώτερη ποιότητα των σπουδών στην Ελλάδα.

Τέλος, εκφράζει την αντίθεσή του προς τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και την υποστήριξή του προς την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για μια πιο συνεπή πολιτική εκπαίδευσης στην χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα