Ανακοινώνονται 10.000 Νέοι Μόνιμοι Διορισμοί στην Παιδεία

Κάτι το θετικό ετοιμάζεται για τον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να πραγματοποιήσει 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς σε όλες τις ειδικότητες πριν το σχολικό έτος 2024-2025, μέσω των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Αν κοιτάξουμε πιο κοντά, το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας για αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας Παιδείας και ενίσχυση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Ο αριθμός των 10.000 θέσεων αναδιαρθρώνεται ως εξής:

Α) 4.451 θέσεις θα καλυφθούν σύμφωνα με τον δημοσιονομικό κανόνα μία πρόσληψη ανά αποχώρηση.

Β) Οι υπόλοιπες 5.549 θέσεις προκύπτουν από μελέτη αναγκών και η συνολική δαπάνη για τις νέες θέσεις θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους.

Αυτό το μέτρο έχει τεράστια σημασία για την σταθερότητα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και είναι βασικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η βελτίωση της δημόσιας Παιδείας απαιτεί ολιστική προσέγγιση και συνεκτικό πλαίσιο για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.
ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα δοθεί έμφαση στους διορισμούς:

  • στην ειδική αγωγή με αύξηση θέσεων σε όλες τις ειδικότητες, αναπληρωτώντας μάλιστα και κοινωνικούς λειτουργούς που λείπουν.
  • στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πάνω από 5.000 προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες.

Ο ακριβής αριθμός διορισμών ανά ειδικότητα θα καθοριστεί σύντομα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε: «Η επένδυση στην δημόσια Παιδεία αποτελεί την πιο επικερδή επένδυση που μπορεί να κάνει ένα σύγχρονο κράτος.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος πρόσθεσε: «Η στήριξη των σχολείων μας, με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε: «Η ανακοίνωση 10.000 διορισμών στην εκπαίδευση αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας.»

δειτε ακομα

δειτε ακομα