Αναδιάρθρωση με εστίαση στην Καθημερινότητα

Έξι μήνες μετά το “rotation” του καλοκαιριού με τις αλλαγές σε πρόσωπα και υπουργεία, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ένα “restart” στην κυβέρνησή του με στοχευμένες αλλαγές προσώπων.

Από τη σύνθεση των υπουργών που τελικά επέλεξε, είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανησυχίες σχετικά με την εκτέλεση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί σε ορισμένους ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Εδώ και καιρό έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα για τομείς της κυβερνητικής πολιτικής όπου η υλοποίηση ορισμένων στόχων έχει καθυστερήσει και για πολιτικούς που παρουσιάζουν σημάδια αδράνειας και αναποτελεσματικότητας.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προχωρήσει σε στοχευμένα διορθωτικά μέτρα, με άμεση προτεραιότητα τη διόρθωση των υφιστάμενων δυσλειτουργιών και τη βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας.

Ο μίνι αναδιάρθρωση που αποφάσισε ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και οδήγησε σε μια τριπλή “καραμπόλα” στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η επάνοδος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Οικονόμου, ήταν για πολλούς η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να ακολουθήσει την “ασφαλή” επιλογή για την πλήρωση της κενής θέσης στο υπουργείο Υγείας, καθώς επανέφερε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και τον τοποθέτησε σε ένα πόστο που γνωρίζει καλά. Η τοποθέτησή της ως υφυπουργός Παιδείας στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ερμηνεύτηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης θα παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα αναλάβει τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 18:00 το απόγευμα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα