Αλέξης Τσίπρας Αναλύει την Πολιτική του Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκλεισε το κεφάλαιο της κυβερνητικής του θητείας στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα συνέδριο για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση. Σε μια δημόσια ομιλία, ανέλυσε λάθη και ατυχείς επιλογές, εστίασε στις αξίες της αριστεράς και εξέφρασε ανησυχίες για την ανοδική πορεία της ακροδεξιάς και την αντιπολιτική τάση.

Αναγνωρίζοντας τα λάθη στη διαχείριση υποθέσεων όπως τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες, ο Τσίπρας τόνισε την πρόθεση για δημιουργία ευνομούμενου πλαισίου που όμως κατέληξε σε προβλήματα. Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία για την έλλειψη αποτελεσματικής αντίδρασης του προοδευτικού χώρου και της αντιπολίτευσης μπροστά στην ανοδική πορεία της ακροδεξιάς.

Η απολογητική του θέση προκάλεσε αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, να εκφράζει διαφωνία με την απουσία του Τσίπρα από το συνέδριο. Ακόμη, η βουλευτής Έλενα Ακρίτα σχολίασε τη θέση του Τσίπρα στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη διαχείριση των υποθέσεων Novartis και των τηλεοπτικών αδειών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα