Ακόμη και στη δημοσκόπηση της MARC, η ΝΔ έχει λιγότερο από 30%.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η τηλεόραση του ΑΝΤ1 παρουσίασε δημοσκόπηση της Marc για τις πολιτικές προτιμήσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε και έπεσε κάτω από το 30%, στο 29,6%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το ΠΑΣΟΚ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και η ΜέΡΑ 25 με 3,5%. Η πτώση της Νέας Δημοκρατίας είναι σημαντική, αλλά ακόμα και σε αυτή τη μέτρηση, οι αναποφάσιστοι είναι στο 10%.

Στη δημοσκόπηση, η τραγωδία στα Τέμπη απασχολεί τους πολίτες, με το 86% να θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους αυτή την περίοδο. Σχετικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 46,4% λέει αργότερα τον Μάιο ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πολίτες αρνητικά αξιολογούν την κυβέρνηση, με το 87% να θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη εκτός από το ανθρώπινο λάθος. Η δημοσκόπηση προκάλεσε αντιδράσεις στα social media και αποδοκιμάστηκε ακόμα και από τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.Σύμφωνα με έρευνα της Marc, το 42% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 56,7% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά. Στο ερώτημα για την προτίμηση της κυβέρνησης, το 28,1% απαντά ότι προτιμά μια αυτοδύναμη ΝΔ, ενώ το 14,3% προτιμά μια αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ. Το 15,8% θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 23,2% θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, το 38,9% θεωρεί θετικά ή μάλλον θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 60,3% τον κρίνει αρνητικά. Το 28,5% θεωρεί θετικά ή μάλλον θετικά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 70,9% τον κρίνει αρνητικά. Η έρευνα παρουσιάζεται σε γραφικές απεικονίσεις και σε βίντεο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα