Αυτοδιοικητικές εκλογές: Η ΝΔ νίκησε μόνο στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Μόνο στην περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται ότι κατάφερε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανεξάρτητος Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με 51,19% έναντι του υποψηφίου της ΝΔ Χρήστου Μέτιου που έχει ποσοστό 48,81%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο ανεξάρτητος Γιώργος Αμανατίδης προηγείται με 56,4%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γεώργιος Κασαπίδης με 43,67%.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Κουρέτας προηγείται με 58,9%, ενώ ο Κώστας Αγοραστός έχει ποσοστό 41,1%.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο ανεξάρτητος Ιωάννης Τρεπεκλής επικράτησε με ποσοστό 66,3%, ενώ η υποψήφια της ΝΔ Ρόδη Κράτση έλαβε 33,69%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο υποψήφιος της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός προηγείται με 52,29% εναντίον του ανεξάρτητου Πέτρου Τατούλη με 47,7%.

Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο, ο ανεξάρτητος και νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανατρέπει το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, αποσπώντας ποσοστό 53,71%, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής έχει 46,29%.

δειτε ακομα

δειτε ακομα