Αυστηρό Μήνυμα από το ΥΠΕΞ σχετικά με την Απόρριψη του Φρέντη Μπελέρη [vid]

Ένα πολύ σαφές μήνυμα στέλνει το Υπουργείο Εξωτερικών προς τις Αλβανικές Αρχές, σχετικά με την απόρριψη του Φρέντη Μπελέρη. Μέσω ανακοίνωσης επισημαίνεται η υποχρέωσή τους να επιτρέψουν στον κ. Μπελέρη, ως εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παραστεί στην πλήρη συνεδρίασή του στις 16 Ιουλίου.

Η Δήλωση του ΥΠΕΞ

«Η απόφαση σήμερα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, να απορρίψει τον Φρέντη Μπελέρη, ενώ δεν είχε ακόμα ορκιστεί ως Δήμαρχος Χειμάρρας, αποτελεί μια πράξη που δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εκφράσει εγκαίρως την έντονη ανησυχία της για τη μη παροχή αποδεικτικού στοιχείου αθωότητας, την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και την υπερβολική ποινή που επιβλήθηκε, καθώς και για το ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νόμιμα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, που είναι τώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να συμμετάσχει στις δραστηριότητές του. Η αρχή αυτή αναμένεται να γίνει πράξη από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

δειτε ακομα

δειτε ακομα