Άδωνις: Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΔΑΠ

Στη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ1 σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΥΔΑΠ στη συνταγματική αναθεώρηση και σε οικονομικά θέματα. Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Άδωνις υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει το νερό και δεν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση αυτού μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.

Στη συνέχεια, ο Άδωνις επισήμανε ότι η μεταφορά μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο έγινε με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Επίσης, ο Άδωνις αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τον δεύτερο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT και είναι η δεύτερη χώρα στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ. Σχετικά με τις τράπεζες, ανέφερε ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει δώσει δάνεια σε 9.000 επιχειρήσεις μικρομεσαίου μεγέθους και λύθηκε το πρόβλημα για αυτές σχετικά με τα δάνεια. Τέλος, ο Άδωνις τόνισε ότι το market pass έχει προκύψει από τα λεφτά των διυλιστηρίων και είναι ο μεγαλύτερος φόρος που έχει επιβληθεί σε αυτά.

δειτε ακομα